29 landen, 128 regio's, 754 bestemmingen, 3402 accommodaties
 
 
 

Informatie over Salvador

 
 

Hier vind u alle informatie over Salvador Brazilië.Salvador (letterlijk "Redder”is een stad aan de noordoostkust van Brazilië en de hoofdstad van de Noordoostelijk Braziliaanse staat Bahia.


Salvador staat bekend als de Braziliaanse hoofdstad van geluk door zijn relaxte bevolking en talloze populaire buiten activiteiten, met als hoogtepunt de straat carnaval. De stad is een van de oudste in het land en ook van de Nieuwe Wereld het was de eerste koloniale hoofdstad van Brazilie voor een lange tijd. Het was ook bekend als Bahia, en lijkt onder die naam (of als Salvador da Bahia, Salvador Bahia zo te onderscheiden van andere Braziliaanse steden met dezelfde naam). Salvador is de derde meest bevolkte Braziliaanse stad, na São Paulo en Rio de Janeiro, en het is de negende grootste stad in Latijns-Amerika, na Mexico-stad, São Paulo, Buenos Aires, Lima, Bogota, Rio de Janeiro, Santiago en Caracas.

Salvador is bekend om zijn keuken, muziek en architectuur. Meer dan 80% van de bewoners is van Afrikaanse afkomst. Hierdoor is er veel  Afrikaanse invloeden en hierdoor het centrum van de Afro-Braziliaanse cultuur. Het historische centrum van Salvador, vaak aangeduid als de Pelourinho, staat bekend om de Portugese koloniale architectuur met historische monumenten uit de 17e tot de 19e eeuw en is uitgeroepen tot een World Heritage Site van de UNESCO in 1985.

 

 
 
 
 
 

   Reizen naar Salvador

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Over MundoGo | Disclaimer | Contact | Nieuwsbrief | Parkeren bij Schiphol  | Site Map

Copyright © mundogo. Alle rechten voorbehouden.