29 landen, 128 regio's, 754 bestemmingen, 3402 accommodaties
 
 
 

Informatie Egypte

 
 

Hier vind u alle informatie over Egypte.Een land van schitterende World Heritage bezienswaardigheden en duizenden clichés.


Egypte is net zo verleidelijk gebleven al sinds de tijd dat Thomas Cook vaarde met zijn stoomschip door de Nijl. Het was in Egypte dat de Heilige Familie zich beschutte, dat Alexander de Grote veroverde en Mark Antony flirtte. Napoleon was er lang genoeg om een paar obelisk mee te nemen naar Frankrijk, Wali Muhammed Ali begon met reorganiseren van het bestuur en leger naar westers voorbeeld en tot slot de Britse hierna nog een tijd verbleven om een trein systeem te bouwen en hierna de hele inrichting van het land mee te nemen naar het British Museum. En dit alles gebeurde nog lang na Menes de twee staten van Opper-en Neder-Egypte verenigden, en de weg openden voor de grootste beschaving die de wereld ooit heeft gekend.

Dralend aan koffie in de kosmopolitische cafés van Alexandria of sippend aan thee na waanzinnig gewinkeld te hebben in Khan al Khalili in Cairo zijn activiteiten die net zo populair zijn gebleven als de eerste massa toeristen in de 19de eeuw kwamen. Prachtige monumenten zijn overal zoals de perfectie van de Piramiden van Abu Sir, de hoge minaretten van Cairo’s skyline en majestueuze tombes en tempels van Luxor zijn slechts enkele van de wonderen die generaties bezoekers bewonderd hebben tijdens hun verblijf in de stad, verder expedities door spectaculair grimmige woestijn landschappen en rondvaarten door de Nijl.
Natuurlijk is ook een van de vele redenen waarom Egypte een fascinerende toeristische bestemming blijft is dat het een dynamisch land is en continu in beweging is.
Egypte kan worden beroemd in de hele wereld voor de Piramides van Gizeh en de Vallei der Koningen, maar deze antieke monumenten zijn slechts een deel van de vergelijking.

 
 
 
 
 

   Reizen naar Egypte

 
 
 
 
Over MundoGo | Disclaimer | Contact | Nieuwsbrief | Parkeren bij Schiphol  | Site Map

Copyright © mundogo. Alle rechten voorbehouden.